O2FL problem z klapą bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pkleszcz
    Drive
    • 2011
    • 95

Zamieszczone przez sew1981
    a co do silnika 1.6 w OI to lepiej zainteresuj się skrzynią i nitami (poszukaj na forum tematu),
    Potwierdzam - też to mi wypadło w AKLu...
  • toomasz
    Elegance
    • 2010
    • 910
    • Volkswagen
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam
    Od jakiegoś czasu zauważyłem problem w mojej O2fL liftback. Mianowiście kiedy otwieram klapę, to czasami z opóźnieniem ten zaczep który jest w bagażniku odskakuje i z opóźnieniem zapalają się lampki w bagażniku.
    W Aso mówią że są dwa zamki, jeden w klapie a drugi w bagażniku, za który się zabrać? być może to problem z krańcówkami?

Proszę o rady
    Dziękuje

Komentarz

• pawel_breslau
      Ambiente
      • 2014
      • 175

Ja też tak mam tyle tylko, że jakiś czas temu padł mi ten zamek i nie działa mi światło w bagażniku. Ale odskakuje również z opóźnieniem i uważam to za normalne zjawisko.
      Pozdrawiam.
      Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"

Komentarz

• toomasz
        Elegance
        • 2010
        • 910
        • Volkswagen
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Dodam, że ta klapa kiedyś szybko odskakiwała po otwarciu bagażnika, teraz ma wyraźną zwłokę

Komentarz

• xman750
          Rider
          • 2011
          • 322

Zamieszczone przez toomasz
          Dodam, że ta klapa kiedyś szybko odskakiwała po otwarciu bagażnika, teraz ma wyraźną zwłokę
          ja w środku nocy w Belgi nurkowałem wśród bagaży (z kabiny pasażerskiej) żeby się dobrać do zamka i otworzyć bagażnik... Problem okazał się dość prozaiczny ruchoma część zamka która jest podczas otwierania przesuwana sprężyną znajdująca się w bagażniku pod plastikami po prostu się zatarła od piachu/kurzu in sprężyna nie miała siły jej przepchnąć wystarczyło popsikać WD40 rozruszać naoliwić i od kilku miesięcy jest jak nowy. zajęło mi z pół godziny przy świetle latarki z rozładunkiem i załadunkiem bagaży.

Komentarz

Pracuję...